dimarts, 12 de juny del 2012

ARCHAEA

ARCHAEA
Un del Tres Dominis de la moderna taxonomia, establerta per Carl Woese el any 1990.

Són microorganismes unicel·lulars, com els eubacteris, són procariotes
que manquen de nucli cel·lular dins les cèl·lules.
Es reprodueixen asexualment i es divideixen per fissió binària, fragmentació o gemmació.
Són especialment nombrosos als oceans, i els que es troben al plàncton podrien ser un dels grups d'organismes més abundants del planeta. Aquests procariotes són actualment considerats una part important de la vida a la Terra i podrien jugar un paper important tant en el cicle del carboni com en el cicle del nitrogen.
Els Archae tenen la seva importància en la tecnologia; els metanògens que són utilitzats per produir biogàs i els enzims d'arqueobacteris extremòfils capaços de resistir a temperatures elevades i solvents orgànics són explotats en la biotecnologia. Presenten una gran varietat de reaccions químiques en el seu metabolisme, i utilitzen moltes fonts d'energia diferents. Altres grups utilitzen llum solar per produir energia química (se’ls anomenen fotòtrofs).
Els arqueobacteris són genèticament diferents dels bacteris i eucariotes, també s'observen petits fragments independents d'ADN, anomenats plasmidis.
Els arqueobacteris estan subdividits en quatre fílums: els crenarqueots i els euriarqueots, els korarqueots i els nanoarqueots.

Una petita mostra del quadre taxonòmic

S'obrirà una finestra apart del bloc. En principi el documento es de visualització, si quelcom amb fins educatius volgui editar-lo, només cal que m'escrigui un e-mail i li passaria el fitxer per altres mitjans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada