dimecres, 6 de juny del 2012

Els ELEMENTS NADIUS

Els Elements Nadius
Els Elements Nadius, es divideixen en tres grups: 
1.- Metalls  
2.- Semi-Metalls o Metaloides
3.- No Metalls
Es podria considerar un nou grup, que no es tal ja que hi han elements que formen part d'algun dels grups ja esmentats, i que denominarem "Elements Sintètics (clicar)"
    1.- Metalls
    Son elements químics que poden formar cations i enllaços iònics. Els metalls generalment són brillants, tenen densitat i punt de fusió alts, són dúctils, durs i bons conductors de l'escalfor i de l'electricitat. Aquestes propietats es deuen a l'enllaç metàl·lic propi dels metalls, on els electrons exteriors dels metalls estan lligats només lleugerament als àtoms, formant un mar d'electrons de gran mobilitat que banya a tots els àtoms.
    Els metalls consten de sis sèries
    • Metalls alcalins (clicar)
    • Metalls alcalinoterris (clicar)
    • Lantànids (clicar)
    • Actínids (clicar)
    • Metalls de transició (clicar)
    • Metalls del bloc p, o altres metalls (clicar)
      2.- Semimetalls o Metal·loides
      Els semi-metalls o metal·loides són una de les tres categories principals d'elements químics. Tenen propietats químiques intermèdies entre les dels metalls i no metalls. La seva diferència principal amb els metalls és que tendeixen a ser semiconductors en lloc de conductor.
      Es composa d'una sola sèrie.
        3.- No Metalls 
        Els No-Metalls solen ser aïllants o semi-conductors. Poden formar enllaços iònics (metalls), o enllaços covalents (no-metalls). Es troben a la part superior dreta de la taula periòdica (excepte l'hidrogen). 
        Els No Metalls es divideixen en 3 sèries; 







        Cap comentari:

        Publica un comentari a l'entrada